St Lucia - Fakta sareng Statistik

St Lucia - Fakta sareng Statistik

Saint Lucia, anu janten nagara / nagara mandiri tanggal 22 Pebruari 1979.

Pusat Penduduk

Ibu kota (Castries) ayana di bagian kalér Pulo Jawa sareng ngagambarkeun kira-kira 40% tina populasi.

Pusat penduduk utama sanésna nyaéta Vieux-Fort sareng Gros-Islet. 

Cuaca sareng Iklim

St Lucia ngagaduhan iklim anu panas sareng tropis sapanjang taun, saimbang ku angin perdagangan belah wétan-kalér. Suhu rata-rata taunan diperkirakeun antara 77 ° F (25 ° C) sareng 80 ° F (27 ° C).

Kamanusaan sarta Studi Kaséhatan

Perawatan kasehatan disayogikeun di panjuru nagara. Aya tilu puluh tilu (33) Puskesmas, tilu (3) rumah sakit umum, hiji (1) rumah sakit swasta, sareng hiji (1) rumah sakit jiwa.

pendidikan

Taun ajaran dimimitian ti Séptémber sareng réngsé dina bulan Juli. Taun dibagi kana tilu istilah (Séptémber dugi ka Désémber; Januari dugi ka April sareng April dugi ka Juli). Daptar di sakola pulau peryogi nyayogikeun transkrip murid sareng serat kahadiran ti sakola-sakola sateuacana.

olahraga

Olahraga anu dimaénkeun paling populér di pulau nyaéta jangkrik, maén bal (maén bal) ténis, voli, sareng ngojay. Atlit urang anu paling kawéntar nyaéta Daren Garvin Sammy, Kaptén Tim India Dua Puluh20; Lavern Spencer, luncat luhur sareng Dominic Johnson, kolong tihang.

Fitur unik

Pitons mangrupikeun dua gunung gunung anu urang Situs Warisan Dunya pisan di St Lucia, dihubungkeun ku lamping anu dingaranan Piton Mitan. Dua Pagunungan Piton nyaéta panginten poto anu paling dipoto di Pulo Jawa. Anu langkung ageung ti dua gunung ieu disebut Gros Piton sareng anu sanésna disebut Petit Piton.

Sulfur Springs anu kawéntar mangrupikeun daerah anu paling panas sareng paling aktif di Kuda Antilles. Taman ieu sakitar 45 héktar sareng ditagih salaku gunungapi Karibia ngan ukur drive-in. Aya kolam renang buatan manusa dimana penduduk lokal sareng tamu sering sering pikeun penyembuhan cai anu ngandung mineral.

Saint Lucia gaduh bedana ngagaduhan nomer paling luhur Nobel Laureates per kapita di dunya. Derek Walcott kéngingkeun Hadiah Nobel Sastra dina taun 1992 sareng Sir Arthur Lewis kéngingkeun Hadiah Nobel Ékonomi di 1979. Dua jelema anu menang sami-sami ulang taun 23 Januari, ngan ukur 15 taun.

St Lucia - Fakta sareng Statistik

Statistik sanés 

  • Populasi: Kira-kira 183, 657
  • Area: 238 km mil / 616.4 km persegi
  • Basa resmi: Inggris
  • Basa Lokal: Perancis Kreol
  • PDB Per Kapita: 6,847.6 (2014)
  • Kasus sawawa: 72.8% (Sénsus 2010)
  • Mata uang: Dollar Karibia Wétan (EC $)
  • Laju Exchange: US $ 1 = EC $ 2.70
  • Zona waktos: EST +1, GMT -4